قیمت آسانسور خانگی ۵ طبقه در نیمه ابتدایی سال ۱۴۰۳، از حدود ۲۵۰ میلیون تومان تا ۳۵۰ میلیون تومان بسته به نوع موتور، طراحی کابین، برند سازنده، کیفیت قطعات استفاده شده و شرایط نصب متغیر بوده است. به عنوان مثال قیمت آسانسور خانگی ۵ طبقه بر اساس ظرفیت کابین به این شرح می باشد: آسانسور ۵ طبقه سه نفره با کاور موتور ایتالیا ۳۴۸ میلیون تومان، بدون کاور با موتور ایتالیا ۲۷۰ میلیون تومان، بدون کاور با متور چین ۲۵۰ میلیون تومان آسانسور ۵ طبقه دو نفره با کاور و موتور ایتالیا ۳۳۰ میلیون تومان می باشد.
قیمت آسانسور خانگی ۵ طبقه جز موضوعات مهمی است که می بایست در زمان برنامه ریزی برای نصب یک آسانسور در خانه های چند طبقه مدنظر قرار گیرد. با توجه به مزایای بسیار آسانسورهای خانگی، از جمله راحتی و ایمنی بیشتر، بسیاری از مالکان به نصب آن علاقه مند می باشند. اما پیش از اقدام به خرید، باید از عوامل تاثیرگذار بر قیمت آسانسور خانگی ۵ طبقه آگاه بود. در این مقاله به خرید آسانسور، عوامل تاثیرگذار بر قیمت آسانسور خانگی ۵ طبقه، قسمت های تشکیل دهنده آن و مراحل نصب آسانسور پرداخته می شود.
خرید آسانسور خانگی ۵ طبقه
هنگام خرید آسانسور خانگی ۵ طبقه، باید به نکات مهمی توجه شود تا علاوه بر کارایی، از بروز مشکلات آینده جلوگیری شود. انتخاب برند معتبر به دلیل کیفیت بهتر و خدمات پس از فروش قوی، اهمیتی بالایی دارد. همچنین، آگاهی از مشخصات فنی مانند ظرفیت، نوع موتور و سیستم های ایمنی کمک می کند تا آسانسور متناسب با نیاز ساختمان انتخاب شود.
عوامل تاثیرگذار بر قیمت آسانسور خانگی ۵ طبقه
قیمت آسانسور خانگی ۵ طبقه به عوامل متعددی بستگی دارد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
نوع موتور
موتور آسانسور از مهم ترین بخش های آسانسور است که بر قیمت آسانسور خانگی ۵ طبقه تاثیر دارد. انواع متنوعی از موتور آسانسور در بازار موجود می باشند که هر کدام خصوصیات و قیمت های متفاوتی دارند. از رایج ترین موتورهای آسانسور می توان به موتورهای گیرلس، موتورهای هیدرولیکی و موتورهای گیربکسی اشاره نمود. به عنوان مثال، موتورهای گیرلس به دلیل تکنولوژی پیشرفته و مصرف انرژی کمتر، معمولاً قیمت بالاتری دارند. در ایران معمولا موتورهای ایرانی، چینی و اروپایی استفاده می شود. به عنوان مثال قیمت آسانسور خانگی ۵ طبقه چهارنفره با موتور ایرانی حدود ۱۲۰ میلیون تومان و آسانسور چهارنفره با موتور ایتالیایی ۱۵۰ میلیون تومان تخمین زده شده است.
کابین و درب آسانسور
طراحی داخلی کابین آسانسور شامل متریال و دکوراسیون آن می تواند تأثیر زیادی بر قیمت آسانسور خانگی ۵ طبقه داشته باشد. کابین های ساده تر با متریال هایی همچون فولاد ضد زنگ یا آلومینیوم هزینه کمتری دارند، در حالی که کابین هایی با طراحی های لوکس تر، با استفاده از مواد مثل چوب طبیعی، شیشه، و سنگ های زینتی، قیمت بیشتری خواهند داشت.
تاثیر نوع درب طبقات بر قیمت آسانسور خانگی ۵ طبقه از آن جهت حائز اهمیت است که با کوچک ترین تغییری در بازار ارز بین المللی، از لوازمی که فروش آن در بازار متوقف می شود می توان درب آسانسور را نام برد. هزینه درب آسانسور عرض ۷۰ سانتی متری بین ۵ تا ۶ میلیون تومان، درب تلسکوپی دو لته ۷۰ سانتی متری بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان و درب آسانسور تلسکوپی ۷۰ تا ۹۰ سانتی متری بین ۱۱ تا ۱۲ میلیون تومان است.
قیمت آهن
از آنجایی که بسیاری از قطعات اصلی آسانسور مانند ریل ها، سازه کابین، و فریم ها از فولاد و آهن ساخته می شوند، قیمت آهن تأثیر مستقیم و قابل توجهی بر قیمت آسانسور خانگی ۵ طبقه دارد. آهن مورد استفاده در یک آسانسور خانگی معمول با کابین ۶ نفره، ناودانی ۶ و نبشی ۸ می باشد. غالبا آهن مورد استفاده در آسانسور خانگی از انواع صنعتی آن سبک تر است که این موضوع موجب کاهش قیمت آسانسور خانگی ۵ طبقه می شود.
برند سازنده
برند سازنده آسانسور نقش مهمی در تعیین قیمت آسانسور خانگی ۵ طبقه دارد. برندهای معروف بین المللی از آن جهت که کیفیت ساخت بالاتر، تکنولوژی پیشرفته تر و دارای خدمات پس از فروش قوی تری هستند، قیمت بالاتری دارند. در مقابل، برندهای محلی یا کمتر شناخته شده ممکن است قیمت های کمتری داشته باشند، البته کیفیت و دوام آنها ممکن است با برندهای معتبر قابل مقایسه نباشد.
کیفیت قطعات استفاده شده
کیفیت قطعات مورد استفاده در ساخت آسانسور، از جمله ریل ها، سیم بکسل ها، پنل های کنترلی و دیگر قطعات مکانیکی و الکترونیکی، تأثیر مستقیم بر قیمت آسانسور خانگی ۵ طبقه دارد. آسانسورهایی با قطعات باکیفیت تر معمولاً دارای عمر طولانی تر و نیاز به تعمیرات و نگهداری کمتر هستند که این موضوع در طولانی مدت باعث کم کردن هزینه های جانبی و صرفه جویی می شود.
ریل آسانسور انواع مختلفی دارد: ریل نورد سرد چینی، ریل نورد سرد ایرانی، ریل نورد سرد اروپایی، ریل نورد چینی طرح ریل اروپایی و … . معمولا برای آسانسور خانگی از ریل نورد چینی استفاده می شود و هزینه آن در حدود ۲ تا ۵ میلیون تومان است.
تمامی آسانسورهای خانگی چه کششی باشند چه هیدرولیک، تابلو فرمان استاندارد دارند. نوع تابلو آسانسور بستگی به نوع موتور دارد. وظایف این تابلو فرمان شامل، کنترل فاز، کنترل بار و برق ورودی، کنترل وضعیت سنسورهای داخل چاله آسانسور، دریافت و پایش سنسورهای موتور، کنترل و پایش موتور نسبت به وضعیت آسانسور و … . در مناطق مرطوب می بایست از تابلوهای با IP بالا استفاده نمود که ظاهر تابلو فرمان را تغییر می دهد.
شرایط نصب
شرایط و پیچیدگی نصب آسانسور نیز از جمله عواملی است که قیمت آسانسور خانگی ۵ طبقه را تحت تأثیر قرار می دهد. نصب آسانسور در ساختمان های آماده و با فضای مناسب نصب، هزینه کمتری دارد، اما نصب در شرایط خاصی چون ساختمان های قدیمی یا فضاهای محدود، به دلیل نیاز به تغییرات ساختاری و تجهیزات اضافی هزینه بیشتری خواهد داشت. دستمزد و هزینه نصب آسانسور در سال ۱۴۰۳ تا ۴ توقف ۴۵ میلیون تومان و به ازای هر توقف بعدی ۱۰ میلیون تومان اضافه می شود.
نوع سازه ساختمان و فضای در دسترس برای نصب آسانسور
سازه ساختمان و میزان فضای در دسترس برای نصب آسانسور نیز اهمیت بالایی در تعیین قیمت برخوردار است. ساختمان های فلزی، بتنی یا چوبی هر یک به روش ها و تجهیزات خاصی برای نصب آسانسور نیاز دارند. ساختمان های با سازه محکم و مدرن، معمولاً هزینه نصب کمتری دارند، و این درحالی است که در ساختمان های قدیمی یا با سازه های خاص، نیاز به اقدامات مهندسی بیشتری برای نصب آسانسور وجود دارد. اگر فضای کافی برای نصب آسانسور وجود نداشته باشد، ممکن است نیاز به انجام تغییرات ساختمانی یا استفاده از آسانسورهای خاص مانند آسانسورهای بدون موتورخانه (MRL) یا آسانسورهای هیدرولیکی باشد که هر یک هزینه های متفاوتی دارند.
نوع آسانسور
نوع آسانسور تأثیر زیادی بر قیمت آسانسور خانگی ۵ طبقه دارد. آسانسورهای مختلفی مانند هیدرولیکی، کششی، و بدون موتورخانه (MRL) وجود دارند که هر کدام به دلیل تفاوت در فناوری، قطعات و نحوه نصب، قیمت های متفاوتی دارند. انواع آسانسور به ترتیب از کمترین قیمت به بیشترین شامل موارد زیر است:
بالابر هیدرولیکی با طرح آسانسور
این نوع بالابر شباهت زیادی به آسانسور دارد و از سیستم هیدرولیک برای جابجایی استفاده می کند. به کمک جک هیدرولیکی، کابین به بالا یا پایین حرکت می کند و معمولاً برای ساختمان های کم ارتفاع یا فضاهای محدود استفاده می گردد. این بالابرها از نظر هزینه و نصب اقتصادی تر از آسانسورهای کششی هستند.
آسانسور کششی
آسانسورهای کششی با استفاده از سیم بکسل و موتورهای الکتریکی، کابین را از طریق قرقره ها به بالا و پایین حرکت می دهند. این نوع آسانسور برای ساختمان های بلند و پرترافیک مناسب است و در دو نوع با گیربکس (چرخ دنده) و بدون گیربکس موجود است. آسانسورهای کششی معمولاً سرعت و کارایی بالاتری دارند.
آسانسور هیدرولیک
این نوع آسانسور با استفاده از فشار روغن هیدرولیک و جک، کابین را به بالا یا پایین می برد. آسانسورهای هیدرولیکی برای ساختمان های کم ارتفاع استفاده می شوند و نسبت به آسانسورهای کششی نیاز به فضای کمتر و مصرف انرژی کمتری دارند. همچنین، هزینه نصب آن ها معمولاً کمتر است.
نکاتی درباره آسانسور هیدرولیک و کششی
- قیمت نصب آسانسور خانگی ۵ طبقه هیدرولیک و قیمت آن حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد کمتر از سایر انواع آسانسورها است.
- آسانسورهای هیدرولیکی با جک مستقیم که بدون نیاز به سیم بکسل عمل می کنند، در مقایسه با آسانسورهای کششی از ایمنی بیشتری برخوردار هستند.
- آسانسورهای کششی علاوه بر نیاز به سیم بکسل، آلودگی صوتی بیشتری نیز تولید می کنند.
- نصب آسانسور کششی به دلیل نیاز به چاله هزینه بیشتری دارد.
برای مطالعه بیشتر: